Juara Society

  • Oh no not again. Mana-mana pergi ada orang begini ke.
  • Pernah tak jumpa or interact dengan orang yang berlagak?
  • Contoh :
  1. "Oh itulah, I tak hingin naik Satria. Hey so not me! Apalah Satria tu banding dengan Bugatti Veyron I", kata Kurt kepada Cobain. In this situation, Cobain di hina oleh Kurt. (Mungkin memang betul Satria itu jauh kurang dari Bugatti tapi tak perlu la cakap begitu.)
  2. "I tak biasa lah makan kuih ketayap. I kan anak orang kaya banglow 4 tingkat di Kampung Acampam, makan Meringue from Italy je", kata Apple kepada Anss. (Oh gedik. Anak org kaya konon tapi duduk kat sekitar kampung yang tanah murah lagi nak berlagak. Lain lah kalau banglow tu dekat Park Lane.) 
*Contoh adalah rekaan semata-mata. Tiada kaitan dengan sesiapa.
  • The questions are : 
  1. Dia orang sedar tak dia orang berlagak?
  2. Or you je terasa dia orang sedang berlagak?
  • Kannnnn. DO NOT BE JUDGMENTAL! 
  • Bahaya! Silap-silap when we tell others about the 'person', itu boleh menjadi satu fitnah.

  • To those yang berasa diri dia di pijak or di rendah-rendah kan oleh orang yang berlagak, sabar and please take note dengan 'ayat power!' = ayat Tuhan as quoted below.
  • To those yang berlagak and suka merendahkan orang lain pun sama.
"Kehidupan dunia dijadikan indah
dalam pandangan orang-orang kafir, dan 
mereka memandang hina orang-orang
yang beriman. Padahal orang-orang 
yang bertakwa itu lebih mulia daripada mereka
di hari kiamat. Dan Allah memberi rezeki kepada 
orang-orang yang dikehendaki-Nya tanpa batas."
Al-Quran (2:212)

Loves,


Comments

Popular Posts