Roses Are Red, White, etc.

  •  Before we were married, dearest husband never failed to buy me roses for my birthday.
  • I didn't ask for them.
  • He got them secretly and indeed I was surprised.
  • There was once:
  • Abg bunga: Adik, rumah sebelah ni Juaini Johan punya ke? Dia tak ada dekat rumah?
  • (sort of macam tu ayatnya. dah tak ingat the exact words pasal dah bertahun lamanya)
  • Terkedu my neighbour siapakah Juaini Johan itu and kenapa bunga banyak dipegangnya abang ni.
  • I got to witnessed the scene from mama's guests room.
  • Hahaha. Why didn't I go out??
  • Bukan apa, terkial I cari tudung you nak keluar rumah. And when I found it I terdengar abg delivery tu berusaha cari I. 
  • Tak sampai hati tengok anak neighbour ku seorang tu berusaha bina ayat untuk I.
As usual, once the flowers dah nak layu, I jemur kasi kering 
and then biar berhabuk sampai ma gelak-gelak. 
Sorry babe, just don't know what to do.
But you know I love you kan? ;-)

  • Mana taknya. 
  • Not everyone knows my full name. 
  • I bet 70% of my relatives do not know that I am the Juaini Johan.
  • ;-)

Comments

Popular Posts