Work?

  • After shopping at Mydin for fresh meat, I went to a photocopy shop to make copies of my certs.
  • Copy lady: Ini macam pun belum dapat kerja ka?? (after she had a look at my certs)
  • Ayla: (apa la i nak jawab ni) hmm..
  • Copy lady: Masih cari interview ka? Susah la sekarang ni.
  • Ayla: Ya kan.
  • Hamek, tahu-tahu je dia erti manusia copy certs.
  • Mana taknya, she has been working meng"copy" since I was 12 kot!
  • Now I siap dah kahwin dengan perut kembang ngan pipi tembam, but dia maintain petite.
  • Felt like saying, "Kuasa Tuhan, rezeki kan from Him."
  • But she's and Indian lady, non muslim.
  • Maybe dia faham juga if I cakap macam tu kan.
  • Dalam hati macam mixed feelings but we ended our conversation with big smiles. 
  • =)
  • Have a great day everyone!

Comments

Popular Posts