Drama 1

  • Minah : Aku suruh kau rendam dua kali baju tu kau pergi rendam sekali buat apaaaa??!!!!
  • Maka singgahlah tamparan kesumat Minah keatas pipi dan telinga Ali yang baru berusia 7 tahun. 
  • Of course Ali menangis. 
  • Ali anak yatim piatu berumur 7 tahun and kena "jaga" oleh mak cik dia selaku adik ipar arwah bapak dia. 
  • Confirm budak 7 tahun still takut-takut nak menjawab.
  • And if dia pernah terfikir nak lari dari rumah pun, dia tak tahu nak pergi mana. 
  • Kata rumah mak cik dia di kampung yang seluruuh kampung kenal.
  • Pulak tu kampung dia tak ada LRT, Komuter etc. 
  • Malah cab pun susah nak nampak lalu. 
  • Kalau you jumpa budak macam ni, you buat apa?

Comments

Popular Posts