The Power of Mulut Celoteh

  • Kisah: (tak tuju ke siapa2 secara direct. Just nak share)
  • Siti banyak cakap. 
  • She knows that she talks a lot and she's proud of it. 
  • With her 'super ability', she tends to talk unnecessarily.
  • Subconsciously, she exaggerates issues and points (issues bila dah exaggerate terus jadi tak betul).
  • Orang yang dengar mulai percaya.
  • Orang lain mula spread the exaggerated issues and points. 
  • Siti keeps on talking.
  • Have you ever been in this situation?
  • Do you know anyone like Siti?
  • Or are you Siti?
  • I asked my mom last few days:
  • Ayla : Ma, if kita just raise opinion kita terhadap org tu kepada org lain but he/she happens not to be like what we think he/she is, itu kira mengumpat ke?
  • Ma : Yes.
  • Ayla : But tu my opinion je! Bukan I mengata orang tu!
  • Ma : Still.
  • Hamek. 
  • Dosa sebakul untuk I kan. 
  • If baru I punya opinion dah di consider as mengumpat, apatah lagi si Siti and orang yang dengar?
  • Berhati-hati.

Comments

Post a Comment

Popular Posts