Sayang Si Kecil vs. Cinta Tak Ada Otak

  • Just a few days ago, another baby was found dead at a riverbank.
  • Apa si pembuang tu ingat anak tu Moses?
  • Main letak dalam sungai hoping hanyut dengan selamat sampai ke tangan isteri Firaun.
  • Lepas tu konon nak anak tu ada life yang baik di tangan orang lain.
  • Ok fine semua pun nak rasa di cintai. 
  • But kita mesti ada set boundaries. 
  • Before kahwin jangan kita merelakan segalanya. 
  • Just because you are not getting attention at home, then bila ada partner you cakap yang dia sayang you lebih, you terus trust your partner and mulalah berbeedooo-beedoooo.
Flowers from Furzey Garden, New Forest.
  • Memang cakap senang. Orang yang dah terlanjur suka cakap dengan orang yang bagi nasihat, "Kau cakap memanglah senang! Cuba kau ada dekat tempat aku. Baru kau tahu."
  • Wey dei! You ingat you je yang pernah bercintan cintun sampai langit you je penuh dengan bunga-bunga kertas??
  • Langit I pernah berbunga Rose tau! Lagi hebat dari you and I punya masih ada Rose. Bukan stakat Rose, apa segala bunga yang lawa dan harum ok. 
  • Kalau tak nak anak tu, bagilah orang lain jaga. 
  • Jangan buang. 
  • Please.

Comments

Popular Posts