Tempat Tertinggi

  • Kita selalu dengar about iblis ingkar kata Allah S.W.T
  • and refused to sujud kepada Nabi Adam bila Allah S.W.T menyuruh.
  • Kisah ni ada dalam Surah Al A'raaf.

Ayat 12:
  • Allah berfirman: "Apakah yang menghalangimu untuk bersujud (kepada Adam) di waktu Aku menyuruhmu?" 
  • Menjawab Iblis: "Saya lebih baik daripadanya: Engkau ciptakan saya dari api sedang dia Engkau ciptakan dari tanah."

  • Tak rasa sama macam manusia yang bongkak? 
  • "Aku lebih banyak duit dan pangkat dari kau therefore:
  •  kawasan rumah aku perlu jalan tar yang tiada lobang, 
  • kalau nak buat makan-makan perlu di tempat yang sejuk-sejuk,
  • kalau nak jumpa aku kena go through security guards and gate yang ada sensor,
  • keluarga aku tak pandai cakap bahasa Melayu kecuali English,
  • aku pergi bercuti di Las Vegas je,
  • etc."
  • Erkk...perasan diri saja kau nih.

  • Iblis yang cow-cow dah tahu and dapat balasan dari Allah S.W.T masih jahat, manusia?

Comments

Popular Posts