Kehendak vs. Larangan

  • Sedang semua berehat dibilik hotel saat ini,
  • I mula risau setelah on facebook.
  • Makin nampak kita semua abaikan tanggungjawab.
  • Kita ni manusia yang senantiasa nak buat benda yang dilarang.
  • Lalu kita beli dress yang paling sexy and yang paling kita teringin dan hendak.
  • Yang paling susah untuk kita tahan ialah,
  • untuk tidak pakai di depan bukan muhrim. 
  • Sungguhlah tidak salah untuk kita membeli dan memakai baju yang mendedahkan aurat.
  • Bikini pun boleh pakai tau. 
  • Allah S.W.T TIDAK melarang kita memakai pakai-pakaian yang sangat "cool" and "sexy."
  • TETAPI
  • Allah S.W.T melarang kita dari memakai pakaian-pakaian tersebut di depan orang bukan muhrim.
  • Siapa bukan muhrim ni?
  • Orang-orang yang kita boleh kahwin dengan mereka.
  • Hukum mendedahkan aurat kepada orang bukan muhrim ialah,
  • HARAM.
  • Oh I selalu teringin nak keluar pergi visit relatives pakai dress Dolce & Gabbana yang short sleeved + knee length.
  • Lepastu tak pakai headscarf, instead pergi groom hair kemas-kemas.
  • Tapi takut balasan wooo. 
  • Manalah tawu, Allah nak balas on the dot, konon nanti I terjatuh tangga rumah pastu patah kaki tengkok segala. 
  • Terus cancel niat.
  • Haha.
  • I ni banyak yang kurangnya. 
  • Jadi I mohon you guys bantu I ok. 
  • Lets together tolak kehendak yang confirm Allah S.W.T dah larang. 
  • InsyaAllah, nanti kita boleh sama-sama main kejar-kejar dalam heaven sambil makan ice cream 24/7
  • =)

Comments

  1. i want that.main kejar2 and makan aiskrim.promise u cari i kat heaven so we can play together?

    ReplyDelete
  2. insyaAllah. insyaAllah. Jom pergi heaven sama-sama ok =) Yo bantu Ayla juga tau. Banyak waktu juga Ayla lupa benda2 baik ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts