Sabah

  • Almost every year I pergi Sabah visit bapak ku pulang dari kota bapak ku belikan kereta.
  • Pasti ada saja benda lain yang ditunjuknya and yang kami buat. 
  • Itu yang best.
  • ;-)

  • I want to share with you some facts about Sabah.
Roads di Sabah banyak yang lubang-lubang.
Therefore it is  not advisable to drive a sedan car seperti bapak di depan ataupun lambo.
Kereta bapak yang satu lagi, 4WD yang I tengah naik tu ok.
Nak paling ok naik lori.


Kalau di Sabah, semua orang boleh jadi menteri. Haha. So not!
Yang paling pun kita baik dengan orang, ramai orang rapat dengan kita pasal K.K itu kecil.
Lagi satu, susah mawu bedakan orang tu Melayu ka, Kadazan ka, omputih ka, macam in the above photo.
Mana satu Melayu and mana Kadazan? Yang baju hijau tengah shake hand tu  confirm bukan omputih ok~

Sunset di Tanjung Aru beach pun baik. Tapi beach ni sentiasa ramai orang kerana ada restaurant and food stalls di tepi.
Banyak jagung, kacang rebus, satay, ikan bakar and chicken wings di jual.
Ada air kelapa juga! 

Disana juga ada jual alat music di tepi jalan.
Ini Syahmi tengah main ketuk-ketuk (nama sebenar I tak tahu. Jahil disitu ya)
Ni pula Azeem try alat muzik tiup-tiup (tak tahu nama juga).
Semua ini di tepi jalan di Ranau. 

Ya! Jambatan Tamparuli memang woooojoood! 
Jambatan tu jambatan gantung. So boleh la anda juga main henjut-henjut dia tas jambatan itu macam kami ber3.
Kami memang jakun.
  • Apa famousnya jambatan Tamparuli ni?
  • Haaaaa.
  • Dia da lagu tersendiri.
  • Jambatan Putrajaya yang besar and cantik itu pun tiada lagu sendiri.




  • Ada lagi facts.
  • But I need to go to the loo man!
  • Will upload more later.

Comments

Popular Posts