Seksa Sendiri

  • Sedang I belek-belek webpage, I terdengar suara satu pak cik gatal try paksa a janda untuk kahwin dengan dia.
  • Pak cik tu cakap dia halalkan hutang duit hospital anak kalau janda tu kahwin dengan dia.
  • Ok, I dengar dari tv.
  • Dulu I selalu rasa cerita dekat tv tu tak logic. 
  • Tak make sense langsung. 
  • But bila dah besar ni, baru I sedar yang cerita tv tu betul.
  • Tapi I tak pernah lagi jumpa pak cik gatal try paksa a janda untuk kahwin dengan dia depan mata. 
  • If I orang kaya and if I jumpa benda ni jadi depan mata,
  • cow cow I cuah kuah laksa atas kaki dia. 
  • (Kuah laksa pasal I rasa benda ni I leh jumpa dekat warung jual laksa)
  • Lepas I dah cuah, I heret janda tu dengan anak dia pergi Africa.
  • Bila sampai Africa, I bagi dia rumah, duit and pekerjaan.
  • Kenapa dekat Africa?
  • Pasal Pak Cik tu confirm takut nak pergi Africa. 
  • Pasal bukan most Melayu takut dengan orang kulit gelap ke?
  • Haa tu lah stereotype lagi. 
  • Orang kulit gelap ke, putih ke, 
  • kalau hati baik, 
  • maka baik lah dia. 
  • Jangan nak discriminate pulak ya. 
  • Ni tak, orang kulit gelap lepak dekat park dah nak buat berita yang dia orang ganggu orang awam segala. 
  • Dia orang pun teringin juga nak amik fresh air kan?
  • Some cases bukan orang kulit gelap yang ganggu,
  • but Melayu itu sendiri yang kecut nampak orang kulit gelap. 
  • Melayu itu terseksa sendiri.
  • Kesian.

Comments

Popular Posts