Entertainer

  • You know, before I kahwin, I thought my boyfriend ni macam a bit boring. 
  • hahaha. Every time I asked him questions ala-ala quiz ie. what's your hobby, what's your favorite dish etc. jawabnya either "entahlah or tak tahu or tak ada".
  • (oh don't worry, dia tak kecil hati pasal dia dah tahu I used to feel that way towards him, right babe?)
  • So tak lama kendian he told me that he's good at playing guitar. 
  • Perghh. Selesai. But why? Oh his wife ni kaki puitis. Memanjang dalam kepala mikir. Kadang-kadang ayat yang keluar pun sampai husband tak faham. Perghh. 
This is Clee.
  • So yesterday, I brought Clee into our bedroom and main. 
  • Oh si husband nampak je Clee terus tak kelip. Di ambilnya Clee dari I and I suruh dia main chord Almost Lover. 
  • Since Syami dislikes lagu melancholic ni, dia pun tak semangat. 
  • In the evening, he googled for a cheeky song and sorang-sorang dia ngadap Machine sambil main.
Kaaannnn. Khusyuk norr dia. 
  • Daang! Mula lupakan I!
  • Ni lah akibatnya kalau dah minat. Bila dia dah layan Clee, I went down and had a go on my electric organ (sambung Almost Lover. haha.)
  • Syahmi did perform (guitar) once at our class party back in college. 
  • I did perform twice: at a Yamaha mini concert (electric organ) and during my block party (guitar) back in college. 
  • (had other 4 friends nyanyi lagu tu dengan I. Faten siap pakai kebaya =p. Thank you girls!)
  • I composed lagu sendiri during block party and to my surprise, my friends yang tak perform dengan I pun nyanyi skali lagu tu. 
  • Maybe they curi-curi dengar time we all practice ke? 
  • =)
To husband: Now you dah tak boring even though you tak main guitar =) Yang boring tu dulu sebab syaitan yang cakap dekat I. Now kita dah kahwin, I lagi pandai aboogit syaitan. Pahdan muka you syaitan.

Comments

  1. i like the part when u said Satan's fault... hahaha.... mmg kdg2 klau i jd jahat ke emo skit ke... alas skit ke... i marah kan Satan jgk.. ahahhaha ;)

    ReplyDelete
  2. Dearest Izz,

    There is always someone or something to blame!
    Hahaha.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts