Small Matter Je, But Still Berdosa? So Nak Pakai Cincin Jari Mana?

Obtained from: www.programmingart.com


  • Yes. There are things yang kita pandang remeh and tak terfikir pun apa hukum benda tu tapi kita buat. Sort of macam tak teringat pun ada hukum or tak terfikir pun benda tu ada kaitan dengan Islam or tak terlintas pun nak fikir. 
  • I found another video clip of Ust. Azhar. He mentioned about which fingers boleh pakai cincin. 
  • Dia tak sebut the exact hadith, but dia kata banyak hadith menyokong bahawa HARAM memakai cincin di kedua-dua jari HANTU (both middle fingers) dan krdua-dua jari TELUNJUK (both index fingers).
  • Jari-jari yang BOLEH disarungkan cincin hanyalah kedua-dua jari MANIS (both ring fingers) dan kedua-dua jari KELINGKING ( both pinky fingers).
  • Ibu jari (thumb) Ust. kata Nabi Muhammad S.A.W tak larang and tak suruh. Tapi tidak larang doesn't mean boleh. Have to ind out.

Comments

Popular Posts