Tookang Masak

  • Ya.
  • Most husbands forget that kerja memasak is totally not isteri punya..
  • punya apa?
  • Punya kerja. 
  • Harus si lelaki semangat berbincang dengan isteri:
  • Suami: Oh hari ini you nak makan apa? Fried rice? Noodle? Ok I tak kisah you nak masak apa pun.
  • Setelah selesai ayat akhir, terus ditinggalkan isterinya di dapur terkontang kanting. 
  • Maka suaminya dengan senang hati membuka laman sesawang BUSINESS TIMES atau segala waktu dengannya. 
  • Konon kerja cari duit lelaki buat maka jawatan chef sesenang you pass dekat spouse?
  • Apalah salahnya tolong isteri masak. 
  • Setidak-tidak pun teman lah isteri di dapur.
  • Buatkan isteri air ke. Potong fruits ke.
  • (Harus lepas ni ada yang post dekat facebook cakap: "Apa korang rasa kalau korang balik kerja lepas tu korang kena masak bla bla bla bla bla bla bla....Kalau aku, aku sengih.")
  • Bahaa.

  • Ingat.
  • Air yang tenang jangan disangka tiada buaya.
Peace.

Comments

  1. Perfecto! A husband shud be a chef-in-house. Due to the tolerance of a wife, she is willing to take that job. However, the husband shud or must accompany the wife in the kitchen. And it is really frustrated to see a guy who never know how to wash his plate after the meal..

    ReplyDelete
  2. Oh pathetic kan yang tak wash plate after meal. That is so zaman dulu kala. These men ingat wife dia tukang cuci kot.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts