Faith - Hill . No ?

Assalamualaikum and have a great Friday y'all!
After this semua pakat pergi TGIF for dinner ke? 

  • Alright. I started my day a bit late today. But anyway, a great friend of mine asked me a question on Faith. Sort of asking for my opinion.
  • It is a good question though since I have not touched anything on Faith in the past 2 weeks. Thank you love for reminding me and hope you don't mind that I'm sharing this with others too. 





"If anyone possesses three qualities, he will experience the sweetness of faith: That Allah and His Messenger are dearer to him than anything else, that he loves another person solely for Allah's sake, and that he hates lapsing into unbelief as much as he would hate being cast into the fire."
[Sahîh al-Bukhârî (15) and Sahîh Muslim (60)]

  • By definition (from MerriamWebsterDic.): Faith could be (1) : belief and trust in and loyalty to God (2) : belief in the traditional doctrines of a religion

" Yang diajarkan kepadanya oleh (Jibril)yang sangat kuat,
yang mempunyai akal yang cerdas, dan (Jibril itu) menampakkan 
diri dengan rupa yang asli. Sedang dia berada di ufuk yang tinggi.
Kemudian dia mendekat, lalu bertambah dekat lagi, maka jadilah 
dia dekat (kepada Muhammad sejarak) dua unjung busur panah atau lebih dekat (lagi). Lalu dia menyampaikan kepada hamba-Nya (Muhammad) apa yang telah Allah wahyukan. Hatinya tidak mendustakan apa yang telah dilihatnya. Maka apakah kamu (musyrikin Mekah)hendak membantahnya tentang apa yang telah dilihatnya? Dan sesungguhnya Muhammad telah melihat Jibril itu (dalam rupanya yang asli) pada waktu lain iaitu di Sidratul Muntaha."
-Surah An-Najm :5-14-

  • My question is, do you believe in the text above?
  • When Steven Spielberg or any other writers/directors/story tellers create a sci-fi movie, kita tengok and rasa macam tak real and we do not believe in the characters, scenes etc. kan. Alah macam cerita Legion tu. In the movie, they claimed that God sent the angels to Earth to kill/eliminate/terminate human beings. Boleh percaya?
  • Haaaa tu pasal kita tak ada Faith dalam cerita ni or whoever yang buat crita ni.   
Source: Blastr

  • Therefore do you believe that our prophet Muhammad S.A.W. had seen Jibril in its original form (Jibril wujud dalam asli yang telah diciptakan oleh Allah, di mana ia mempunyai 600 sayap.) twice in his life?
  • When we believe and trust with great confidence, then to me that is faith. 
  • Usually "redha" comes after faith. 
  • Simple example alright: 



You have faith in Allah that He will make your husband wash the dishes. 

  • Maka jika suami you tidak basuh pinggan bagaimana?
  • Kalau suami kita tak basuh pinggan, kita punya mind akan transfer terus kepada Tuhan which is, "Oh tidak apa, setelah ku percaya dan yakin Allah akan membuat suami basuh pinggan tetapi dia tak buat maka kita redha dan terima ini sebagai ujian kesabaran dari Tuhan kepada kita."
  • Just imagine what will happen to you if you do not have faith in Allah? Mahu tak you bebel dekat your husband or mula buat muka tonyok. No?
I'm sure most of us have faith in Allah S.W.T. that one day
Malaysia will have a new government. InshAllah.




An adulterer will not commit adultery when he has full faith (in Allah), and a thief will not steal when he has full faith (in Allah)..”
- Ibn Majah-
  • Yes, it is true. Not everyone can simply have faith in Allah S.W.T. or in anyone else. The key is to have absolute control of your mind and heart.
Narrated byUmar ibn al-Khattab: Umar heard the Prophet (peace be upon him) say: 'If you put your faith completely in Allah, He will arrange for your sustenance in the same way as He provides for the birds. They go out in the morning with their stomachs empty and return filled in the evening.' - (Tirmidhi, 79)


Ok I surrender! 
  • Maka jika kita have faith in Allah S.W.T. dan redha dengan segala ketentuanNya, bila segala benda yang kita harapkan tidak menjadi, kita masih boleh berpijak di bumi yang nyata dengan hati yang tenang sambil tersenyum.


    Hopefully this entry makes sense.
    A beautiful friend of mine came just now.
    MasyaAllah, love the things she shared =)
    JazakaAllah Khair love.

    Comments

    Popular Posts