Will

Assalamualaikum w.b.t.

Will you be my date tonight?
Date to the bank ;)
-Malaga-

  • Yours truly is not a lady who knows everything. 
  • Yes, I am not the type who reads same materials everyday. Und I definitely don't read encyclopedia nowadays. hehe. 
  • We met an Indian solicitor this morning. Such a pleasant lad und I didn't expect him to say anything else other than the documents we had to "scribble" on. Aber I was wrong. He shared stories about his home town und even he gave abundance of useful advices. 
  • Alhamdulillah, we received more input.
  • Our solicitor shared about the pros of taking Islamic loan (yes this literally came out from a non-muslim mouth). A Chinese non-muslim once said sort of like this to him, "If I take Islamic loan meaning I'm a Muslim ah?"
  • Funny :-) I bet there are millions of non-muslims who have the same thought as that particular guy.
  • Lepas tu our solicitor advised us to write a will. 
  • Katanya kalau dah ada anak bagus terus tulis so that orang lain tidak sesuka hati tuntut harta tu bila I dan Syahmi dah meninggal. 
  • Since both Syahmi and I never talk about wasiat, tak terfikir pun I tentang nak kena write a will. Pandang diri sekarang, tidaklah banyak harta yang ku ada. Kalau tak dibahagikan kepada orang yang menerima pun tak apa rasanya. Macam tiada effect saja.
  • Mungkin lebih bagus beri kepada fakir...
  • SubhanAllah. Nanti I secretly sendiri fikirlah. Tak runsing pun. 
  • Multi millionaires und billionaires mesti pening kan =D 

New Cath Kidston bags are here!
Visit us today:
http://www.thesale-online.com/ 

  • Don't be surprised, memang ada orang yang kita sangka baik serba serbi, tetapi berebut harta macam orang rebut flowers (brides' hand bouquet) time wedding tu. Kita toksah lah terkejut and tak sangka. Makanya Allah s.w.t. turunkan ayat ayat yang menegaskan hukum mengambil harta anak yatim tanpa dipersetujui. 
  • Yes hukumnya HARAM.
  • HARAM means NON-HALAL. Tak ada sekeping pork didunia ni yang halal untuk dimakan melainkan darurat yang teramat sangat (diiringi hadiths which you can google for them).
  • Sama juga dengan harta anak yatim (piatu or tak piatu). Selagi mana kita ambil tanpa pengetahuan empunya harta dan menggunakan harta tersebut tanpa memberi manafaat kepada si pemilik harta, hukumnya adalah haram.
  • So lets together be extra careful. Do not take this lightly alright. 
  • Ada orang tu jenis, "Takpelah kita ambil dulu duit anak abang Mat tu. Dia kecik lagi baru tingkatan 4. Belum tahu nak bayar itu ini. Nanti dia dah kerja esok kita ganti le."
  • Simply embarrassing.
I don't do shopping at night here in Malaysia.
Aber I did back in England =D
Dah tu gelap at 4pm, still petang kann..
-Manchester-

  • If I'm not mistaken I've seen a Malay movie on tv years back that a husband wasiatkan his friend to marry his wife bila dia meninggal. 
  • Tu valid ke?
  • As a wife and friend, kena ikut ke wasiat macam tu?
  • Super scary...

I was away for 2 days hence the late update.
Have great days ahead all!
Allahuma yassir wallatu'asir.

Comments

Popular Posts