Qalbu

Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t. 

To most, money limits freedom. No money no actions. Don't deny this. Don't tell me that I have no idea on how 'important' money is. Wake up. We are all dying. 

Yours truly masih tiada baju Raya.
Kena gelak dekat butik sebab baru nak hantar kain.
Fine. Gelak lah puas puas. Your gelak doesn't make you any richer.
No designers traditional wear oder the non-designers ones.
=D 


  • I was so tired to start driving home before others got out of their offices. So I took a rest und left at 6pm. As expected, it took me about 40 minutes instead of 15 minutes to reach home. As usual I was driving alone, had no one to chat with in the car. The Malay muslim lady driver in Toyota in front of me were all chatty to the passenger next to her that I assumed she was not 100% focused on her driving. One after another car managed to slip in in front of her und that really made me cross. 
  • After another busy junction, another Malay muslim lady driver in Viva was also chatty to the passenger next to her und other cars were indeed happy to cut the long queue. I admit that my qalbu was about to explode. This was indeed a series of patience test. Why are you ladies behaving with such manner on the road? Due to that, I drove like Sebastian Vettel. 
  • This time alhamdulillah there was no traffic police officer to 'policerazzi' me. 
  • Remember, kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Next time focus please. 
Alayoubi und Albanna ready for Masjid.
To Tok Aisyah, you may view photos of your grandkids
in MasterKiddiesMasterChefs. Click HERE.
  • So we went to the Masjid for Isya' und Tarawikh. Waaaa...we had to park quite a distance und walked. It was a good walk, where I had the chance to share with my husband one of my dreams. =)
  • Usually we got to park right in front of the gate, aber not last night. I even had to perform solah at the walkway. Nice. 
  • Aber I realized that SOME Malaysian kids (age five und above) don't really understand on how und why do they need to respect others who are performing solah. These kids would run wildly while shouting und laughing out loud just like what they do in playgrounds. I don't mind baby crying since I truly understand that babies want attention especially when the parents are praying. I don't mind at all. 
  • I guess there must be something lacking, that these kids behaved as such even though they heard the Imam reciting verses from the Al-Quran. 
  • I didn't encounter this while in Tanah Haram. Kids were asked to sit quietly by their parents und not to make any fuss while the adults praying. Bravo! 



Dari 'Amir dari Abdullah bin Nu'man bin Basyir r.a. beliau berkata:" Saya mendengar Rasulallah bersabda," Sesungguhnya yang halal itu jelas dan yang haram jelas. Di antara keduanya terdapat perkara-perkara yang subhat (samar-samar) yang tidak diketahui oleh orang banyak. Maka siapa yang takut terhadap subhat berarti dia telah menyelamatkan agamanya dan kehormatannya. Dan siapa yang terjerumus dalam perkara subhat, maka akan terjerumus dalam perkara yang diharamkan. Sebagaimana penggembala yang menggembala hewan gembalaannya di sekitar (ladang) yang dilarang untuk memasukinya, maka lambat laun dia akan memasukinya. Ketahuilah bahwa setiap raja memiliki larangan dan larangan Allah apa yang Dia haramkan. Ketahuilah bahwa dalam diri ini terdapat segumpal daging, jika dia baik maka baiklah seluruh tubuh ini dan jika dia buruk, maka buruklah seluruh tubuh; ketahuilah bahwa dia adalah hati (jantung). (HR al-Bukhari dan Muslim -redaksi lafazh dari al-Bukhari-)

  • I do encourage kids to go to Masjid und I do hope their guardians take charge. Please DON'T send them home. They just need to understand the reasons behind going to Masjid. They can continue running und playing whenever the jemaah is done praying =) No fuss.
  • Lepas ni ada pula orang cakap, "Alah Ayla ni, tak ada anak so tak tahu macam mana nak control anak dalam Masjid. Senang je cakap nak suruh budak hormati orang lain. Ingat senang ke. Budak kan memang bising macam tu. Biarlah dia lari lari jerit jerit. Nanti esok esok dia ada anak baru dia rasa."
  • Allah, Ayla cuma share apa yang berlaku di tanah haram dan di Masjid near my house. Alhamdulillah Allah beri hidayah dan pertolongan kepada parents dan anak-anak yang behave. I do believe that many of us know how to speak to children und make them understand the gist behind everything. 
  • Oh, my elder brother shared with us that he brought his children to Masjid for tarawikh. Albanna was all quiet aber he simply baring sana sini. So cute! Haha. 
Albanna doing his own thing in a place where no toys are available.
Haha!


  • JANGAN cubit, tengking, tampar muka et cetera dekat kanak-kanak yang kurang faham tentang menghormati orang lain yang sedang solat. Instead kita kena explain pada mereka sehingga mereka faham, biarpun ber ulang kali. 
  • Sama macam kita belajar Maths. Buat berulang kali baru terus kira dalam otak bukan jari. ;-)
  • Oh, haritu I pergi Tesco. Sedang lalu depan tempat fruits, dengan rasa tak bersalah seorang wanita melayu muslim bertudung litup ambil beberapa biji grapes dari basket dan beri anaknya (assume anak) yang dalam trolley tu makan. Mungkin kerana sifat begini, susah utk sesuatu pihak itu berubah. Bagaimana hendak mendidik anak dengan perkara yang baik sedangkan kita menyuap anak dengan makanan haram. 
  • Yours truly terkedu dan amat lah tak terkata kerana pertama kali melihat perkara begitu. Memang nak pergi cakap dekat perempuan tu tetapi belum dapat susun perkataan. Maka qalbu dan mulut sahaja mampu berdoa kepada Allah s.w.t. dan memohon kemaafan. 



Comments

Popular Posts