Funny

Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t. 

Alhamdulillah, Syahmi Mansor has finally 'graduated' from his weekend 'works'; discussions, presentations und Allah knows what else. Ermm, can I get use having him at home during weekends now? 
Funny tak?
Hairtu Albanna pergi rumah Tok Mama, dia nampak satu gambar kecil tepi t.v. dia ambil and pergi dekat semua orang cakap, "Ni Amir. Ni Amir." Bila orang semua cakap "Itu bukan Amir." dia tak puas hati dan terus cakap "Tak ah. Ni Amir." Process itu berlangsung sampai orang sekeliling penat. Nak tahu sebenarnya gambar kecil tu gambar siapa? Itu gambar Azeem masa dia kecil. Yakin sangat itu diri dia sendiri, "Ni Amir!"


  • My elder brother is a funny guy. Has always been. Und now I noticed that my nephew has turned into a funny boy too, unlike his sister, the serious type. Albanna loves to make funny faces und loves to be cuddled. Oh my, manjaaaaa. 
  • Whenever Albanna is with me, he would climb, jump und find comfort in my arms. Und secretly sucking his two fingers. 
  • Whenever I spotted him doing so, I would pull his fingers out. He then slowly turned away while still checking out on my eyes, und the second I looked away, he would put his fingers in his mouth again. 
  • Funny ey. 
Received this from bapak this morning.
I believe that Alsufi is now heavier than his pram.
Father und son morning walk. 

  • My husband is a funny guy too. Aber I believe not all the time. Probably when he's with me und family. Well, we both actually act silly when we're together. 
  • I guess it is normal for a married couple. No matter how serious one is, if the spouse managed to tap his/her hilarious sense, then the true colours would shine out. 
  • Und this morning, while I was busy packing parcels for The Sale's customers, Syahmi came into my office und tried to help out:
Syahmi: Ok, you go and tulis address, biar I sambung wrap. 
Ayla: Tak boleh. You tak pandai wrap. 

Memang selalunya I akan terlupa atau tak sempat nak snap semua gambar parcels.
Either I berkejar nak ke posto atau berkejar nak ready in time sebelum Syahmi leaves our abode for work.
Kepada semua yang sentiasa menyokong The Sale, Jazakumullah Khayran ;)

  • You dah kenapa Ayla? Nahh. I ended it with a smile und Syahmi smiled back. Sebenarnya I tak nak Syahmi siap lambat to work. He hadn't comb his hair etc. so I didn't want to make him late. Walaupun I tahu niat dia nak tolong isterinya yang masih dalam telekung sambil gode-gode handbags and packaging @_0
  • My tone of voice tidak kasar. Ey mana boleh kasar-kasar dengan suami. Berdosa. Cuma I tegas. Syahmi knows that well. When it comes to work or completing a task, I memang tegas und meticulous. Tapi dalam 8 tahun kenal Syahmi, dia setia dan selalu saja volunteer nak bantu I und The Sale. So it shows that dia dapat bezakan bila mana isterinya tegas. 
  • Syukur =)
  • Dah beberapa minit lepas tu, Syahmi masuk office I semula:
Ayla: Bibi semua tak tahu buat. (pastu I senyum ok)
Syahmi: (as usual dia layan senyum aje)



  • Gurau. Itu semua gurau. Mana mungkin suamiku tidak tahu apa-apa sendangkan kelmarin baru selesai tugasnya di Gen*****. Setelah two months berkerja 7 hari seminggu, dia pasti menambah ilmu dan in sha Allah dia akan praktik kan dalam hidup seharian. 
  • Right b? ;-)
  • Kerna I selalu pesan pada dia, "Apa sahaja tindakan you, I pun akan affected. Apa saja decision yang you ambil, I'm affected too."
  • Dah tu kalau Allah kurniakan kami anak esok-esok, anak itu  juga akan affected. Maka bersedia semua. 
  • Ready set go!
  • Kengkadang, dalam tegas I itu, Syahmi masih berkata pada I, "You're funny bibi ;-)"
  • Wallahu'alam. 

Comments

Popular Posts