Good Good

Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t. 

Whatever good you send before you for your souls, you will find it with Allah, better and greater in recompense. And seek forgiveness from Allah. Allah is Forgiving, Merciful. -Surah Al-Muzzamil, 20-
Pretty sebenarnya peacock ni. Tapi I tidak pandai capture colours dia.


    • Dulu masa I mudaaa, I selalu teringin nak life macam Britney Spears. Boleh dance, perform on stage, boleh travel and banyak $. 
    • Sebab masa standar 6 belajar dekat Birmingham, segala performance menyanyi dan menari I masuk. I suka nyanyi. Balik rumah from rehearsal I dengar mak mak Malaysians lain cakap, "Nyanyi lagu Christians.. bla blabla..". I peduli apa time tu, I terus je pergi school happy happy and sangat looked forward untuk menyanyi and menari. 
    • I siap pergi audition drama club y'all. Teacher suruh I berlakon jadi budak yang mak dia asyik bekalkan packed lunch yang sama setiap hari. 
    • Bila ingat balik, funny nya! 
    • Sekarang ni kalau Allah s.w.t. tanya I whether I nak tak life Britney Spears, I cakap I tak nak. I nak cuba lagi lalui my remaining days und life in dunia. We are indeed responsible upon our actions. 
    It was our first time eating this steamboat grill buffet at Api-Api Restaurant in Melaka (opposite the huge Aeon). The food selection was alright aber not the ambience. I give 4/10 for the ambience und 8/10 for the tasty marinated beef. They might need to make higher ceiling, proper flooring und get new comfortable tables und chairs. Plus the available drinks are not good, at all. 
    • Sebab tu I kalau setiap kali masuk Masjid Negeri, mesti rasa nak nangis. Banyak sangat benda yang I tak buat and selalu rasa tak sempat, tak sempat. So semalam I tanya Syahmi a few things yang dok bermain di fikiran I.
    1) Bibi, kalau orang tu beriman soleh, nanti alam barzakh tu lama ke sekejap untuk dia?
    2) Ada snakes tak datang dekat dalam kubur orang yang beriman soleh?
    3) Kan dekat dunia ni ramaaaaiiii sangat alim ulama'. What are the chances untuk I yang tak alim ulama' dapat syurga tanpa perlu dihisab and without having to go through hell fire??
    4) If Allah ampunkan dosa-dosa does that mean balasan neraka tiada dah untuk orang tu?
    5) Kalau kita semua masuk dekat syurga, family members semua nak datang tak rumah I? I suka orang datang ziarah dekat rumah I. 

    • As usual, Syahmi answered each question calmly. I might have repeated same questions over und over again aber Syahmi still answers them. 
    • The fifth question tu Syahmi jawab, his first sentence I macam rasa terguris, tapi bila dia habiskan statements dia, I faham.
    Syahmi: Probably not (ok mula sedih sebab orang tak nak ziarah). Mungkin semua nak jumpa Allah and Rasulullah (ok dah mula faham). Nak admire kebesaran Allah dan nikmat syurga. You pun macam tu. 
      

    Comments

    Popular Posts