Pending Decisions

Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t.

Mufti Ismail Menk pernah cakap bahawa teknologi tidak salah, yang salah ialah pengguna yang menyalahgunakan teknologi. 
I hampir gerun nak buka facebook sekarang, semakin menebal kita membuka aib orang di facebook. Di khuatiri kita lakukan tanpa sedar. Possibly kita juga di aibkan. You all sebenarnya tahu tak apa maksud aib? If tak tahu JANGAN google. Buka kitab Islamic Studies. Kita semua ingin aib kita ditutup. Allah pun akan tutup aib kita kalau kita tutup aib orang. Mari kita sama-sama renungkan dan moga kita tidak membuka aib orang lain.








  • There are quite a few decisions need to be made by both of us since January 2014 aber most still pending. What I want the most for now is for rain to pour heavily und may Allah takes this heat away from our land. 
  • Life is indeed getting harder aber that's no surprise. Alhamdulillah we have Allah s.w.t. to rely on. 
  • I've been asking around on how painful it is to give birth. In the name of Allah the Most Beneficent the Merciful, they all answered "extremely painful". So how do you think I reacted to that? 
  • I bangsa yang kalau kena cucuk pin pun melalak. Ok exaggerate. 
Gangster Abu Dhabi yang hatinya lembut. Suara pun alahai...gentar sanubari. Hehe.
  • Kalau I percaya pregnancy ni melemahkan dan menyakitkan dari sejak I baligh, mungkin I mintak kahwin and melahirkan baby waktu teenager lagi so tak de lah I sempat nak kurang ajar dengan mama. 
  • Tapi dulu I rasa hidup I tertekan. Haha! 
  • Kepada kita yang masih treat mak pak dengan gaya tak seberapa, hentikanlah.
Gangster KK in his new car seat given by uncle Zamani und aunty Fatma.
  • Kesilapan mak ayah kita waktu dulu adalah diantara mereka dengan Allah s.w.t. Bukan hal kita dah nak ungkit kesilapan lalu. Kita sebagai anak kena hormati dan layan mereka dengan sebaiknya. 
  • I ada baca cerita benar dalam buku tentang seorang manusia ni dijanjikan syurga oleh Allah walaupun mak bapa nya sudah bertukar muka menjadi khinzir di atas kesalahan mereka sendiri. Tetapi anak ni tetap menjaga ibu bapanya dengan baik, siap mandikan segala.  
  • Reward dia syurga.
  • Berapa kerat di antara kita sanggup jaga mak ayah kita?
  • Tepuk dada tanya 03-8000-8000?

Comments

Popular Posts